top of page
implant.jpg

Nedir?

İmplant tedavisi, diş kaybını yerine koymak amacıyla titanyumdan oluşan yapay köklerin çene kemiğine yerleştirilmesi işlemidir. Esas amaç dişin ağızda görünen kısmını oluşturmak için bu yapay kökten destek almaktır. Dişin ağızda görünen kısmı için porselen kuron ve köprüler yapılarak tedavi tamamlanmaktadır.

İmplant tedavisinin en büyük avantajı komşu sağlam dişlerin tedavi sırasında zarar görmemesidir. İmplant tedavisi sonrasında kendi doğal dişlerinizle yaptığınız günlük aktivitelerinizi (yemek yeme, konuşma, gülme vb.) rahatlıkla devam ettirebilirsiniz.

Kimlere uygulanabilir?

İmplant tedavisi için hastanın yaşı, hastalıkları, çene yapısının uygun olup olmadığı değerlendirilmelidir. Bu tedavi, 18 yaş üzeri aynı zamanda çene-yüz gelişimini tamamlamış sağlıklı bireylere uygulanmaktadır. Röntgenlerle dişsiz alanların kemik değerlendirmesi yapılır. Genel sağlık durumu implant tedavisi için başarıyı belirleyicidir. Şeker hastalığı, yüksek ve düşük tansiyon, çeşitli metabolik kemik hastalıkları tedaviye bir kısıtlılık getiriyorsa bu durumlar araştırılır, gerekli önlemler alınır.

Nasıl yapılır?

Tedaviye başlamadan önce detaylı muayene ve röntgen incelemesi ve hastanın çenelerinin ölçüsü alınır. İmplant yapılacak olan bölgenin tedavi sonundaki hali en baştan belirlenir.

İmplant sahası diş çekimi işleminde olduğundan farksız şekilde uyuşturularak hastanın işlem sırasında hiç ağrı duymaması sağlanır. İmplantlar çene kemiğine yerleştirildikten sonra implantlara vidalanan küçük bir kapak sayesinde diş eti altında ya da üzerinde iyileşme için 3-6 ay beklenmesi gerekebilir. İmplant tedavisi ile birlikte daha fazla işlem uygulanmışsa (kemik tozu ilavesi, sinüslerin yukarı itilmesi vb.) süre bir miktar daha uzayabilir. Ancak her durumda hastaya geçici dişler yapılır. Bekleme sürecinde hasta tüm fonksiyonlarını yerine getirmeye devam eder. İyileşme süresi sonrası ölçü alınarak implant üstü protezler ile tedavi tamamlanır.

İmplant Tedavisi: Biz Kimiz
bottom of page